Inlägg

Anna Jansson - Alla de stillsamma döda

Bild
Titel & Omslag
Utspillt rött vin och en brevduva, ja båda två finns med i handlingen. Titeln säger väll egentligen inte speciellt mycket.

Handling
En man har anmälts försvunnen. Hustrun söker upp Maria Wern, som avancerat till kriminalinspektör. Det som från början verkar vara ett rutinärende utvecklas med skrämmande hastighet till en av de värsta utredningar länskrim ställs inför.

Mina åsikter
Roligt att återvända till Maria Wern och hennes kollegor, eftersom jag har sett stor delar av tv-serien så får jag fort upp antikten på karaktärerna men även att jag gillar/ogillar vissa utefter hur de är i tv-serien. Marias man och svärmor har jag så himla svårt för och jag sitter bara och hoppas på att de kommer skilja sig och hon får lite romantik i sitt liv.

I början på boken så är Maria instängd någonstans och sedan får vi en återblick i hur allting hade varit fram till idag och i slutet är vi alltså tillbaka där och det går vidare därifrån. Det tog ett tag innan jag listade ut hur saker …

Helgfrågan v. 12

Bild
Just ja påskläsutmaningen har jag tänkt hoppa på. Påsk = deckare, vilket jag nästan alltid läser i alla fall så veckans helgfråga är rätt enkel (förutom beslutsångesten)  Vilken är din bästa deckare?
Det finns så många bra böcker att välja mellan, jag älskar deckare, och svenska deckare ligger mig väldigt varmt om hjärtat. En av de senaste böckerna som jag verkligen älskade var Camilla Grebes - Husdjuret.  Så har man inte läst Camilla Grebes böcker så tycker jag att ni borde göra det! 

Bonusfråga: Ibland är det gott med någonting kallt att äta, vad brukar du då äta/göra?
När jag äter kall mat så blir det oftast en sallad, jag älskar att äta sallad!

Harlan Coben - Främlingen

Bild
Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar bra ihop med de andra senast översatta böckerna av Coben, men i övrigt så säger inte omslaget speciellt mycket om boken, titeln däremot den säger vad boken handlar om. Främlingen - den som avslöjar folks mörka hemligheter.

Handling
Främlingen dyker upp från ingenstans. Hans identitet och motiv är okända. Men informationen han bär på är obestridlig. Han viskar några ord i ditt öra och försvinner samtidigt som din värld rasar samman.

Adam Price är gift med vackra Corinne, har två underbara söner, ett välbetalt jobb och ett stort hus. Han har ett perfekt liv - tills han möter främlingen. Snart inser Adam att hans äktenskap är baserat på en mörk lögn, och när Corinne försvinner dras han in i en konspiration där människoliv står på spel.

Mina åsikter

Vi får lära känna både Adam, Främlingen och några till av Främlingens "offer", men fokus är på Adam.Jag får inte riktigt ihop delen med att inte gå till polisen om ens fru försvinner, visst …

Daisy Meadows - Isabelle isbjörnsälvan

Bild
Titel & Omslag
På omslaget ser vi Isabelle och hennes isbjörn och så även titeln, så det är inte speciellt märkvärdigt men det är roligt att det är enkelt att se att böckerna hör ihop.

Handling
Rebecka och Kristin har hjälpt älvorna att hitta nästan alla de magiska lyckodjuren som kung Bore och svartalferna  hade kidnappat. Nu är det bara älvan Isabelles isbjörn som fortfarande är försvunnen. Men om de ska kunna rädda den lilla björnungen måste de först överlista självaste kung Bore.

Mina åsikter
Även fast det här är bok 7 i serien om Lyckodjursälvorna och vi inte har läst de tidigare delarna så var det inga som helst problem att komma in i handlingen. Även fast det är en del text på sidorna så verkar inte det skrämma utan handlingen gör att man vill läsa vidare och den är skriven så den är lätt att läsa och hänga med i. Vi kommer helt klart läsa fler delar i serien tillsammans.

Julia 7 år:
En bra bok, den är spännande intressanta karaktärer och gulliga djur. En bok som man kan fan…

Helgfrågan v. 11

Bild
Mia har varit sjuk, så även jag och barnen, det känns som alla är mer eller mindre sjuka just nu, önskar att vintern kunde döda lite mer baciller! Tror vi är inne för mycket på vintern därför vi blir mer sjuka då.

Helgfrågan:  Vad ogillar du i böcker?
Precis som Mia är jag inte så förtjust i böcker i brevform. Jag är heller inte så förtjust i när folk skriver långa texter med versaler, eller typ skrivstil. Eftersom jag är dyslektiker så försöker jag hitta ett flyt i mitt läsande, men vissa böcker har så konstiga meningsuppbyggnader eller är många stavfel som gör att jag reagerar  då bromsar det min läsning vilket inte alls är roligt.

Sen finns det också böcker där det känns som att författaren idiotförklarar en, detalj berättar någonting (ofta flera gånger)  som är väldigt självklart. Även upprepningar är väldigt tråkiga och detaljbeskrivningar av någonting som inte spelar någon större roll för storyn (ordbajseri fick jag lära mig i skolan att det kallas)

Bonusfråga: Mr Jekyl…

Veckans topplista v.11 – Böcker att se fram emot i vår

Bild
Tisdag och natten innebar väldigt lite sömn, två barn med magsjuka och de har vaknat väldigt ofta, minst en gång i timmen. Ser e-sport (dota), tar hand om sjuklingarna, hundarna, huset och försöker orka läsa en rad i någon bok lite nu och då men hjärnan är rätt trött.

Veckans topplista då? Där är det fem böcker som vi längtar efter att läsa i vår (vilken vår, här snöar det var och varannan dag, vi har aldrig haft så här mycket snö i hela mitt liv och jag tror inte vi kommer få någon vår i år) Men här kommer i alla fall min topplista!


Cilla & Rolf Börjlind - sov du lilla videung  (ligger och väntar här hemma)
Lars Kepler - Kaninjägaren  (ligger också här hemma och väntar)
Kristina Ohlsson - Syndafloder  (råkade jag beställa igår från bokrean)
Mats Ahlstedt - Ondskans ansikte (hoppas jag få hem under mars)
Jörn Lier Horst - Bottenskrap (har ju läst de tidigare delarna så den här är ett måste för mig)

Mons Kallentoft - Bödelskyssen

Bild
Titel & Omslag
Omslaget har med boken att göra mer vill jag inte säga, så även titeln - Bödelskyssen, när mördaren spelar roll som bödel.

Handling
En ung flicka blir utsatt för sexuella trakasserier på sociala medier efter en fest. Ett plan kapas på Linköpings flygplats. En tonåring hittas mördad i en bilpress. Och det är bara början på den mest djävulska vår som Linköping har upplevt.

Kriminalinspektör Malin Fors är tillbaka i Sverige efter en uppslitande tid som sambandsofficer i metropolen Bangkok. Hon har lyckats hålla sig nykter, men är rastlös och behöver ett komplicerat fall för att hålla begäret efter alkohol stången. Men kommer hon att kunna stoppa mördaren innan fler unga får sätta livet till? Jakten utvecklas snabbt till en förtvivlad kamp mot klockan.

Mina åsikter
Jag gillade inte förra boken och kände efter att jag hade läst den att jag har gett den här serien nog många chanser men så kom det ut recensioner på olika bokbloggar och de tyckte den här boken var bra så då ku…