Inlägg

Harlan Coben - Sanningen

Bild
Titel & Omslag
Omslaget visar nog Maya Stern som är bokens huvudperson och titeln berättar att hon är på jakt efter sanningen vilket stämmer riktigt bra.

Handling
Före detta stridspiloten Maya Stern ser en otänkbar bild fångas av den digitala babyvakten: hennes tvååriga dotter Lily leker med sin pappa Joe - som blivit brutalt mördad två veckor tidigare...

Mayas liv skakas om ytterligare när det framkommer att det finns ett samband mellan det olösta mordet på hennes syster Claire och Joes död. För att hitta svaret på gåtorna måste Maya ta itu med djupa hemligheter från det förflutna, men några gör allt för att sanningen ska förbli dold.

Mina åsikter
Så himla roligt att få läsa en bok som är spännande från början till slut och verkligen tar slut, jag läser så många delar i serier att det känns som det sällan är riktigt avslut men det var det här. Jag gillar Maya, en tuff tjej som verkligen har skinn på näsan, hon gör allting för att rädda sin dotter från alla möjliga faror som kan dy…

goodreads

Är det bara jag som har problem med Goodreads? 
Skulle lägga in några böcker som jag har läst, och ja det fungerar att ändra de till lästa och ge betyg, men de räknas inte i min Reading challenge vilket är rätt störigt. Jag har provat att göra om det, ingen skillnad, även provat att logga ut och in igen nope fungerar inte då heller.

Uppdatering:
Idag helt plötsligt så fungerar det igen, det jag försökte göra igår fanns helt plötsligt inlagt fast jag tog bort det igår för att komma ihåg att lägga in. Så det var nog något tillfälligt problem på deras hemsida, tack alla som försökte hjälpa mig :)

Kajsas bokblogg is back!!

Bild
Äntligen är Kajsa tillbaka i bokbloggsvärlden igen, efter ett uppehåll där hon bland annat har hunnit lära känna Ruben, världens sötaste tax pojke! För att fira att hon är tillbaka så har hon en utlottning, vill ni vara med i den så kika in HÄR!

Veckans topplista v.3 – Vinterkänsla

Bild
Det blåser ute, har regnat i natt så det är rätt isigt och halkigt ute. Jag går ut med hundarna men tnker inte ta mig iväg med bilen en sådan här dag, det känns så onödigt, perfekt dag att försöka blogga lite och se ikapp Stranger things som sambon säger att jag MÅSTE se. Läsandet går fortfarande väldigt segt och jag slötittar mest på serier, men tänker att det nog släpper snart.

Fem böcker med vinterkänsla är vad Johanna ber oss att tipsa om den här veckan, sen vet vi ju att det spelar ingen roll om det är handling, omslag eller annat som gör att vi väljer våra fem böcker. Så jag valde fem böcker från min Olästhylla med vinteromslag, så jag vill gärna veta vilka ni har läst, vilka jag bör prioritera eller prioritera bort. Björnstad har jag redan förstått är riktigt bra. 


Susan Casserfelt - Den tatuerade cirkeln

Bild
Titel & Omslag
Titeln och omslaget går lite hand i hand, Den tatuerade cirkeln pratar om Zetas tatuering som står i fokus i den här boken, och på omslaget ser vi nog hur den ser ut. (För jag antar att det är den)

Handling
En ung man skjuts ihjäl i Gamla stan, de märkliga omständigheterna gäckar polisinspektör Kajsa Nordin som börjar gräva i fallet tillsammans med den pensionerade kriminalkommissarien Christian Modig från Örnsköldsvik. Spåren leder dem vidare uppåt i landet, till en nyöppnad plastikklinik i Västernorrland. Men vad pågår egentligen i den gula villan i det natursköna landskapet kring Höga kusten-bron?

Allt börjar med att Kajsa under ett romantiskt restaurangbesök hör två skott, rusar ut och hittar en svårt skottskadad ung man. Hon påbörjar livräddande insatser men blir bryskt bortmotad av tre svartklädda män som hon antar är hemliga poliser. Men snart riktas misstankarna i stället mot henne själv, och hon tvingas ta saken i egna händer. Detta leder till att Kajsa åte…

Helgfrågan v. 2

Bild
Det är torsdag idag... alltså jag har haft fel dagar hela veckan. Barnen först lediga måndag tisdag och sen skulle jag till läkaren tisdag, jag trodde onsdag så idag är det fredag och i morgon är det fredag och lördag kanske också blir fredag!

Precis som Mia hoppas jag också att det här året kommer innebära massor av riktigt bra böcker, och därför undrar Mia vilken ny bok som kommer ut nu i januari eller februari som vi ser framemot.

Under många år så tycker jag att det är i början på året det brukar komma ut så få böcker så man lyckas läsa några av sina hyllvärmare, eller de rec.ex man inte han med året innan. Men iår kommer det ut massor av böcker som jag vill läsa redan i januari.
* Harlan Coben - Sanningen
* Louise Boije af Gennäs - Blodlokan
* Mikaela Bley - Louise
* Jörn Lier Horst - Bottenskrap
* Michelle Adams - Min syster
* Helena Kibicek Boye - Innan snön faller
* Dag Öhrlund - Se till mig som liten är
.... ja ni ser ju min lista, massa favorit serier/författare och mer kommer det k…

Veckans topplista v. 2 – Nytt i bokhyllan

Bild
Skönt med en lättsam topplista, däremot har jag inte hunnit få hem så mycket nytt, men väntar några böcker som jag råkade beställa, däremot så efter 2,5 veckors väntan från Bokus så får man att mer än halva beställningen inte finns längre så dottern blev utan böcker vilket är synd när det var för de böckerna som jag beställde.

1. Blodlokan av Louise Boije af Gennäs har jag hunnit får hem och längtar efter att sätta tänderna i.
2. Sanningen av Harlan Coben kom också i mellan dagarna och den läser jag just nu, den är riktigt spännande!!
3. Efter som Sanningen är så spännande så var jag tvungen beställa hem Saknar dig av Harlan Coben.
4. När äventyret väntar av Sofia Fritzon var på rea så den var jag tvungen att beställa hem, den första boken var jätte jätte bra!
5. Fick hem en överraskning i december, skriven av Anna Ihren, men när det är en senare (nr fyra tror jag) del i en serie så behövde jag beställa någon av de tidigare, så klickade hem Strandsittaren och Sillbaronen.

Det ska …