4 december 2012

fler jultävlingar

Hos Nellon kan man vinna ett hemligt bokpaket är du intresserad av det så klickar du HÄR.

Hos AndyPandy kan man vinna 200 kronor hos Adlibris, intresserad av det så klickar du HÄR.
här ska man skriva och berätta något om julen som man gör eller har gjort, eftersom jag tidigare skrivit hur vi gjorde när jag var liten så ska jag nu berätta hur vi gör nu.

Eftersom jag sambon och dottern+hundarna bor störst och sedan så har vi en inhägnad åt hundarna på gården så är det enklast att vara här. På morgonen myser vi, fixar och donar inför att klockan 10 då kommer svärmor, svärfar + hans särbo, mina föräldrar(deras hundar), lillebror, storebror + svägerskan och deras 4(i år är det 5) barn.
Jullunchen består av gröt med kallskuret och sen har vi första klapp öppningen innan en del ska åka vidare, på umgås med andra delar av släkten. När de flesta har åkt vilar man middag för att orka med hela dagen, det gäller oss alla.
Sedan är det Kalle Anka medan jag själv står i köket och förbereder maten(oftast kvinnor i köket och ungarna med papporna) vi äter  julmiddag och sen under kvällen spelas det spel och vi öppnar lite mer klappar, fokuset ligger inte kring klapparna utan att det är så mysigt att få umgås. sen så försöker man ju se vad ALLA får man fokuserar inte på vad har JAG fått utan glädjen är att se hur glada andra kan bli över sina klappar.
Eftersom min lillebror är 12, storebrors barnen är 9,7,4,2,och nyfödd(hon skulle födas i januari föddes för tidigt och väger nu 2 kg och är 1 månad) + min 2 åriga dotter så vi har en blandad skala med ungar.
Jag älskar att min dotter får fira jul med många andra barn, än att bara vara med tråkiga vuxna som det kan bli när man är ensam barn. 

Och jag själv blir jätte glad över julklappar men det är inte nödvändigt, det är roligt att få köpa fixa och förbereda för de övriga! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...